Koliikinhoito

Koliikinhoito

Vauvan vatsakipuja, koliikkia ja refluksia voidaan hoitaa! Lieviinkin vatsaongelmiin kannattaa hakea apua.

 

 Vauvan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, kasvun ja unen kannalta on tärkeää hoitaa vauvaa rasittavat vatsakivut pois. Jos vatsakipu häiritsee vauvan nukkumista (vauva ähkii ja puhkii nukkuessaan), vaikuttaa heikentynyt unen laatu tai vähentynyt unen määrä myös vauvan kasvuun. Ravintoaineiden pilkkoutuminen ja imeytyminen heikkenevät, jos suoleen tulee vaikeasti pilkottavaa ruokaa ja paksusuoleen voi tulla käymistila ja kaasuja.

Vastasyntyneiden ruuansulatuskanava ei ole syntyessään vielä täysin kehittynyt ja lisäksi ruokaa pilkkovat ruuansulatusentsyymit eivät erity vielä normaalisit (mm. sappi- ja haimaneste). Vastasyntyneiden vatsan kipuilu onkin hyvin yleistä, mutta hoidettavissa.

Hoidossa vauva tutkitaan aina kokonaisvaltaisesti, sillä heikentyneen ruuansulatuksen syitä voivat olla mm. kiertäjähermon eli nervus vaguksen pinnetila niskassa, kireät lonkan koukistajalihakset, nivustyrä, allergia, refluksioireet, synnytyksestä aiheutuneet ”traumat”, ym. Jokaisen vauvan kohdalla laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma.

On erittäin tärkeää herkkävatsaisen vauvan kohdalla mitä vatsaan laitetaan. Äidinmaito muodostuu siitä, mitä äiti syö. Mikäli äiti imettää, tarkistetaan äidin ruokavalio. Eniten ongelmia ruuansulatuksessa aiheuttavat lehmänmaidon valkuainen eli maitoproteiini, viljoista ruis ja ohra, sipulit, kaalit, pavut, mausteinen ruoka, hyvin rasvainen ruoka, äidin käyttämät B-vitamiinit, kiiwit,viinirypäleet ja mansikat.

Myös lehmänmaitopohjainen korvike voi aiheuttaa ongelmia ruuansulatuksessa.

 

 

Vatsaongelmaisen vauvan / koliikkivauvan hoito koostuu seuraavista:

 

Äidin ruokavalio-ohjaus: äidin tulee syödä riittävästi ruokaa, jota vauvan on helppo pilkkoa, myös lämmintä ruokaa

  • Vauvan hieronta (hoidan vauvan kokonaisvaltaisesti yhdistämällä intialaista vauvahierontaa, vyöhyketerapiaa sekä tietoutta meridiaaneista eli energiakanavista)
  • Vanhemmille hieronnan ohjaus (vanhemmat oppivat hoitokäynnillä hieromaan tärkeimpiä alueita vauvan vatsan hoidon kannalta: vatsa, jalat, selkä, pää, korvat)
  • Luontaisten maitohappobakteerien ja D-vitamiinin käyttö vauvalle
  • Maitohappobakteerien ja kivennäisaineiden tarpeen arviointi äidille
  • Mahdollisesti homeopaattisen valmisteen käyttöönotto vauvalle
  • Imetysohjaus
  • Kantoliinan käytön ohjaus (ota oma liina mukaan hoitokäynnille, jos sinulla on sellainen)
  • Lehmänmaitopohjaisen korvikkeen vaihto allergialasten korvikkeeseen

Ohjaamme vanhemmat ensimmäisellä hoitokäynnillä mahdollisimman hyvin, jotta he pystyvät jatkamaan hoitoa kotona. Suosittelemme aloittamaan kahdella – kolmella hoitokäynnillä kahden viikon aikana. Lievissä vatsaongelmissa voi riittää yksikin hoitokäynti.

Ota mukaan hoitokäynnille vaippoja, tutti ja varabody. Vauvaa ei tarvitse syöttää ennen hoitoa vaan meille on helpompaa, jos vauva syö hoitokäynnillä, jolloiin voimme samalla hoitaa ”rauhallista” vauvaa.

Ensimmäinen hoitokäynti maksaa 80 € ja kestää noin 75 minuuttia.

Seuraavat hoitokäynnit maksavat 60 €/kerta.

Kotikäynti pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Kirkkonummi) 100 €.

Vauvojen koliikin ja refluksin hoitoa tekevät Lauttasaaressa Anna Doepel, Anni Stauffer, Johanna Rinne ja Janna Rosenqvist. Terhi Elo vastaanottaa Kirkkonummella.

Ajanvaraus

Katso seuraavat vapaat ajat ja varaa suoraan aika täältä:

Osoite

Lauttasaarentie 17
00200 Helsinki

Puhelin

Toimisto: 050 550 0926 (La,su ja pyhät suljettu)

Hoitojen varaukset ja peruutukset ajanvarauksesta tai suoraan hoitajalle!

Email

Toimisto: info@organicspirit.fi

Lahjakortit: rinne.johanna@hotmail.com

Seuraa somessa