Osteopatia

Osteopatia

Osteopatia on manuaalinen hoitomuoto, jonka tarkoituksena on tutkia, hoitaa ja ennaltaehkäistä kehon nivelten ja pehmytkudosten toiminnallisia häiriö-ja kiputiloja. Osteopaatti on erikoistunut käyttämään nivelten manipulaatiota ja pehmytkudoskäsittelyä hoitomenetelmänä. Osteopatialla voi hoitaa hyvin laajasti erilaisia kehon kiputiloja sekä häiriöitä ja se sopii kaiken ikäsisille. 

Osteopatialla voidaan hoitaa tai helpottaa seuraavia vaivoja:

-niska,-hartiavaivat
-selkä,- ja alaselkävaivat
-päänsärky, migreeni ja huimaus
-olkapää,- kyynärpää,- rannekivut
-lantion alueen kivut
-vatsakivut, IBS, ummetus
-lonkka,- polvi,- ja jalkakivut
-stressi ja unettomuus
-astma, allergiat
-jne.

 

OSTEOPATIA RASKAANA OLEVILLE

 

Raskauden aikana naisen keho käy läpi elämänsä suurimmat ryhtimuutokset. Lisäksi sen aikana tapahtuu paljon fyysisiä, henkisiä ja hormonaalisia muutoksia. Osteopaatit ova vuosien ajan hoitaneet kipuja ja särkyjä, jotka aiheutuvat ryhti- ja painonmuutoksista ennen ja jälkeen raskauden.

Lapsen kasvaessa äidin kehon painopiste muuttuu viikko viikolta. Siten myös kehon eri alueet kuormittuvat uudella tavalla aiheuttaen mahdollisia kipuja ja särkyjä.

Osteopatian avulla voidaan hoitaa raskaana olevan kehon toimintahäiriöitä. Äidin hoitaminen raskauden aikana on samalla myös lapsen hoitamista. Kun äidin kehon toimintahäiriöt hoidetaan, myös sikiölle syntyy paremmat olosuhteet kasvaa ja kehittyä äidin vatsassa.

Osteopaatti pystyy auttamaan kehoa sopeutumaan paremmin raskauden aikaisiin fyysisiin muutoksiin auttamalla rasitukselle altistuneita niveliä ja lihaksia toimimaan paremmin. Osteopatian avulla voidaan myös normalisoida kehon nestekiertoa ja siten vähentää turvotuksen määrää.

Osteopatiasta voi saada apua esimerkiksi seuraaviin raskausajan vaivoihin:

-Päänsärky ja niskahartiaseudun kiputilat
-Selkäsäryt ja alaselkäkivut
-Unettomuus
-Pahoinvointi, närästys
-Alavatsan kivistys, ummetus
-Lantion alueen kivut
-Iskiasoireet
-Rannekanava oireyhtymä eli Canalis carpi
-Turvotus
-Perätila
-Synnytyksen stimulaatio

Kehoa on hyvä valmistaa tulevaa synnytystä varten jo raskausaikana. Osteopaattiseen hoitoon voi myös kuulua kotihoito-ohjeita, joilla pyritään helpottamaan tulevan äidin oireita. Jokainen raskaus on ainutlaatuinen. Osteopaatit keskittyvät tulevaan äitiin yksilönä, ottaen huomioon fyysisen tilan lisäksi henkisen ja emotionaalisen tilan.

 

OSTEOPATIA SYNNYTTÄNEILLE

 

Äidin keho on tavallista alttiimpi vammautumiselle vielä jonkin aikaa synnytyksen jälkeen. Osteopatian avulla voidaan auttaa kehoa palautumaan synnytyksestä ja ehkäistä ongelmia, jotka voivat alkaa oireilla vasta kuukausien päästä synnytyksestä. Onkin suositeltavaa että sekä äiti että vauva tulevat synnytyksen jälkeiseen osteopaattiseen hoitoon. Lapsen kantaminen ja imettäminen voi olla tavallista vaikeampaa esimerkiksi hartia- ja selkäkipujen takia. Osteopaattinen hoito on suureksi avuksi synnytyksen jälkeenkin.

 

Ostepatiasta voi olla apua seuraaviin synnytyksen jälkeen esiintyviin vaivoihin:

– niska-, hartiavaivat
– selkäsäryt
-tenniskyynärpää, käden puutumisoireet
– päänsärky/huimaus
– imetysongelmat
– synnytyksen jälkeinen masennus
-unettomuus
-vatsantoiminta häiriöt
-sektioarvet
-erkauma, lantionpohjan ongelmat
-purenta ongelmat

 

OSTEOPATIA LAPSILLE

 

Vauvan vatsakipuja, koliikkia ja refluksia voidaan hoitaa! Lieviinkin vatsaongelmiin kannattaa hakea apua.

 

Synnytys voi olla lapselle voimakas kokemus. Liian pitkä tai liian lyhyt synnytysaika voivat aiheuttaa muutoksia kallon luihin ja näin vaikuttaa mm. hermoston toimintaan. Suosittelemme vauvalle tasapainottavaa osteopatiahoitoa aina synnytyksen jälkeen. 

Synnytyksen seurauksena lapselle saattaa jäädä jälkiä, kuten:

-pään soikiomuotoisuus
-toinen silmä enemmän kiinni
-lysyssä oleva nenä
-toispuoleisuus

Tapana on ajatella, että ne asettuvat itsestään paikoilleen. Kuitenkin taustalla voi olla kallon luiden epäsymmetriaa, jota on hyvä korjata.

Hoitoon kannattaa hakeutua muun muassa, kun:

-Synnytys on kestänyt yli 8 tuntia tai alle 2 tuntia
-Kaksosraskauksissa
-Vauva on syntynyt kasvot tai otsa edellä tai perätilassa
-Napanuora on ollut kiertyneenä sikiön kaulan ympäri
-Keskos- ja keisarinleikkaustapauksissa
-Synnytystä on autettu mekaanisesti (imukuppi, kova veto, jne.)
-Koliikki, refluksi, vatsanväänteet
-ummetus
-Vauva nukkuu huonosti
-Vauva kääntää päätään vain toispuoleisesti
-Vauvalla esiintyy esimerkiksi lonkkien tai jalkojen virheasentoa
-Perätilasynnytyksen jälkeen

 

Lasten opetellessa kävelemään sekä leikkiessä he kolhivat itseään ja kaatuilevat usein. Näistä iskuista saattaa jääd kehoon pieniä traumoja, joita on hyvä hoitaa niiden ollessa vielä suhteellisen pieniä. Näistä traumoista saattaa kehittyä vanhemmalla iällä mm. päänsärkyä, huimausta ja levottomuutta. Lisäksi osteopatia auttaa vatsakipuihin, suoliston toimintaan sekä rakenteellisiin muutoksiin. Osteopaattiset tekniikat ovat hyvin hellävaraisia ja siksi soveltuvat vauvoille ja lapsille.

 

 

Lasten opetellessa kävelemään sekä leikkiessä he kolhivat itseään ja kaatuilevat usein. Näistä iskuista saattaa jääd kehoon pieniä traumoja, joita on hyvä hoitaa niiden ollessa vielä suhteellisen pieniä. Näistä traumoista saattaa kehittyä vanhemmalla iällä mm. päänsärkyä, huimausta ja levottomuutta. Lisäksi osteopatia auttaa vatsakipuihin, suoliston toimintaan sekä rakenteellisiin muutoksiin. Osteopaattiset tekniikat ovat hyvin hellävaraisia ja siksi soveltuvat vauvoille ja lapsille.

 

Osoite

Lauttasaarentie 17

00200 helsinki

Puhelin

Anna Doepel:

044 072 3912

Johanna Rinne:

040 741 2288

Hoitojen varaukset ja peruutukset ajanvarauksesta tai suoraan hoitajalle!

Email

Toimisto: info@organicspirit.fi

La ja Su toimisto kiinni.

 

Seuraa somessa