Kraniosakraaliterapia

KRANIOSAKRAALITERAPIAN ALKUPERÄ JA HISTORIA

Kraniosakraaliterapialla on pitkä esihistoria. Intiassa on ikivanha perinne, jossa “bonesetters” (“luusepät”) viidessä minuutissa asettavat salamannopein liikkein ja pehmein kosketuksin kallon luut paikoilleen. Käsityötaito siirtyy isältä pojalle.Kiinassa on jo tuhansia vuosia tiedetty, että ristiluun liikkeillä on avainrooli ihmisen olemassaolossa.
Egyptiläisillä on ollut käsitys tanssivasta, rytmillisestä, kehon keskuksessa olevasta aallosta, joka muistuttaa kranio-sakraalirytmiä.
Renessanssin aikana Michelangelo piti aivo-selkäydinnestettä ihmisen sielun ytimenä.ANDREW TAYLOR STILL
Kraniosakraaliterapian moderni historia alkaa 1800-luvun lopussa osteopatian perustajasta, Andrew Taylor Stillistä.

WILLIAM GARNER SUTHERLAND William G. Sutherland (1873-1954) kutsui itseään kraniaalisen osteopatian keksijäksi. Hän oli Stillin oppilas ja ihaili suuresti tämän intuitiivisiä kykyjä.

JOHN E. UPLEDGEROn John E. Upledgerin ansiota, että KST 1970-luvulla kehittyi yksinkertaistetuksi ja standardisoiduksi hoitomuodoksi. Hän oli lääkäri, kirurgi ja tutkija, mutta opetti myös maallikoita, joilla ei ollut lääkärin- tai osteopaatin koulutusta.

Kraniosakraaliterapia on selkäydin nesteenkiertoon perustuva hoito, jossa käytetään hyvin kevyttä otetta. Luihin ja kudoksiin ei tehdä fyysistä manipulointia.

Kraniosakraalihoidolla voidaan vaikuttaa mm.:
-hermojärjestelmään ja aivonestekiertoon
-imunestekiertoon, immuunijärjestelmään ja verenkiertoon
-lihaksiin ja fasciohin
-umpieritysjärjestelmään ja ruuansulatukseen
-akuutteihin ja kroonisiin häiriötiloihin

Kraniosakraaliterapialla on hoidettu mm. migreeniä ja silmien rasitusta ja kipuilua, tinnitusta, selän, niskan ja kallon alueen ongelmia, stressi- ja jännitysperäisiä ongelmia, keskushermoston häiriötiloja, motorisia koordinaatio-ongelmia, leukanivelen toimintahäiriöitä, unettomuutta, fibromyalgiaa, vauvojen ongelmia, koliikkia, oppimishäiriöitä, ADHD-oireyhtymää, autismia, post-traumaattisia stressitunneperäisiä ongelmia, raskausajan ongelmia sekä synnytyksen jälkeisiä ongelmia.Kraniosakraaliterapiaa tekee Johanna Rinne.

 

Osoite

Lauttasaarentie 17

00200 helsinki

Puhelin

Anna Doepel: 044 072 3912

Johanna Rinne: 040 741 2288

Hoitojen varaukset ja peruutukset ajanvarauksesta tai suoraan hoitajalle!

Email

Toimisto: info@organicspirit.fi

La ja Su toimisto kiinni.

 

Seuraa somessa