Vauvahieronta vyöhyketerapeuttisesti
vauvahieronta vyöhyketerapeuttisesti
Vauvahieronta koostuu seuraavista asioista:
- Vauvan hieronta
- Vanhemmille hieronnan ohjausta
- Ruokavalio-opastusta
- Imetysohjaus
- Kantoliinan käytön ohjaus (ota oma liina mukaan hoitokäynnille, jos sinulla on sellainen)
Ohjaamme vanhemmat ensimmäisellä hoitokäynnillä mahdollisimman hyvin, jotta he pystyvät jatkamaan hoitoa kotona. Suosittelemme aloittamaan kahdella – kolmella hoitokäynnillä kahden viikon aikana. Lievissä vatsaongelmissa voi riittää yksikin hoitokäynti.
Ota mukaan hoitokäynnille vaippoja, tutti ja varabody. Vauvaa ei tarvitse syöttää ennen hoitoa vaan meille on helpompaa, jos vauva syö hoitokäynnillä, jolloiin voimme samalla hoitaa ”rauhallista” vauvaa.
Synnytys on suuri muutos vauvalle. Kohdunsisäinen elämä vaihtuu kohdun ulkoiseen elämään ja olosuhteet ovat hyvin erilaiset. Pienellä vauvalla voi esiintyä synnytyksestä johtuvia lihaskireyksiä tai stressitiloja, esimerkiksi hätäsektio, pitkittynyt synnytys tai imukupilla avustettu syntymä ovat vauvallekin stressaavia tilanteita. Aivan kuten aikuisilla, myös vauvoilla stressi ja kireät lihakset aiheuttavat kipuja, särkyjä, jäykkyyttä ja ruoansulatusongelmia. Loppuraskauden ja synnytyksen aikana vauvan niskat joutuvat paineen alle ja tämä voi näkyä jäykkyytenä. Niskan jäykkyys on myös yhteydessä vatsan toimintaan, koska niskajumit vaikuttavat siellä kulkevan kiertäjähermon toimintaan joka hermottaa suolistoa, ruokatorvea ja mahalaukkua.
vauvahieronnassa käytetään sekä vauvahierontaa että vyöhyketerapiaa, jolloin hoito on vauvalle mielyttävää, lempeää ja tehokasta. Hoito vapauttaa lihasjännityksiä ja auttaa vauvaa rentoutumaan ja rauhoittumaan, vahvistaa ja vilkastuttaa verenkiertoa ja ruoansulatuselimistöä, syventää hengitystä, tasapainottaa hermostoa, parantaa unen laatua sekä edesauttaa motorista kehitystä. Vauvat ovat herkkiä ja reagoivat hoitoon nopeammin ja apua saadaan yleensä jo muutaman hoitokerran jälkeen. Ensimmäisellä käynnillä vanhemmat saavat mahdollisimman selkeät ohjeet, jotta he pystyvät jatkamaan hoitoa kotona.
Vastasyntyneiden ruuansulatuskanava ei ole syntyessään vielä täysin kehittynyt ja lisäksi ruokaa pilkkovat ruuansulatusentsyymit eivät erity vielä normaalisit (mm. sappi- ja haimaneste). Vastasyntyneiden vatsan kipuilu onkin hyvin yleistä, mutta hoidettavissa. Äidinmaito muodostuu siitä, mitä äiti syö. Mikäli äiti imettää, tarkistetaan äidin ruokavalio. Eniten ongelmia ruuansulatuksessa aiheuttavat lehmänmaidon valkuainen eli maitoproteiini, viljoista ruis ja ohra, sipulit, kaalit, pavut, mausteinen ruoka, hyvin rasvainen ruoka, äidin käyttämät B-vitamiinit, kiiwit,viinirypäleet ja mansikat.Myös lehmänmaitopohjainen korvike voi aiheuttaa ongelmia ruuansulatuksessa.
Vauvahieronnan vaikutukset:
Vauvat ovat saaneet apua:
Hoitoa ei voida tehdä jos vauvalla on:
|
Osoite
Lauttasaarentie 17
00200 helsinki
Puhelin
Anna Doepel: 044 072 3912
Johanna Rinne: 040 741 2288
Hoitojen varaukset ja peruutukset ajanvarauksesta tai suoraan hoitajalle!
Seuraa somessa