PILATES KURSSIT JA YKSILÖOHJAUKSET

 

STOTT PILATES on nykyaikainen pilates suuntaus ja sen on kehittänyt Moira ja Linnday G. Merrithew yhdessä fysioterapeuttien ja liikunnan ammattilaisten kanssa. STOTT pilates on erittäin turvallinen tapa lähestyä kehoa ja se eroaa tavallisesta mattopilateksestä siinä, että se keskittyy selkärangan toimintaan ja kuntoutukseen palauttamalla sen kaaret, nivelten toiminta ja kehon tasapaino. STOTT PILATEKSEN keskimmäisenä periaatteena on kohdata jokainen yksilönä ja ohjata asiakasta liikkeitä soveltaen eri kehotyypeille sopivalla tavalla. 

STOTT PILATEKSESTA hyötyvät kaikki ja sen turvallisuudesta johtuen se myös sopii aivan kaikille. Harjoitusten avulla voi vähentää ryhdistä johtuvia ongelmia, lisätä voimaa keskivartaloon, parantaa liikkuvuutta pidentäen lihaksia, parantaa verenkiertoa ja hengitystä ja parantaa kehon tuntemusta.

STOTT PILATEKSEN viisi perusperiaatetta ovat hengitys, lantion asento, rintakehän asento, lapaluun liike ja pään ja kaularangan asento.

 

PILATES KURSSIT SYNNYTTÄNEILLE

 

 

 

Kurssilla mennään kohti haasteellisempaa harjoittelua liikettä ja vastusta lisäämällä. Kurssin tavoitteena on parantaa toiminnallista ryhtiä, lisätä keskivartalon voimaa ja nivelien hallintaa, lisätä kehotietoisuutta sekä parantaa voimaa kaikkialla kehossa,
liikkuvuutta ja kestävyyttä. Kurssilla sovelletaan aikaisemmin opittua tietoa käytäntöön erilaisia apuvälineitä hyväksikäyttäen jolloin tunnilla tehtävät liikkeet ovat hallittuja ja turvallisia. Jokainen keho on ainutlaatuinen ja kaikilla on myös erilaisia tarpeita harjoitusten suhteen ja siksi pyrin ohjaamaan jokaista yksilöllisesti. Tavoitteena olisi soveltaa kurssilla opittuja asioita arjessa ja omien harrastusten parissa.

Suosittelen kurssia mikäli kaipaat ohjausta ja apua palautumiseen, tavoitteenasi on toiminnallinen ja hyvä ryhti, sinulla on suoran vatsalihaksen erkauma tai tuki-ja liikuntaelin vaivoja kuten niska- tai selkäsärkyjä. Kurssi on yhteensä 6 kertaa joista voit korvata kaksi kertaa jollain toisella kurssilla mikäli tilaa on. Voit halutessasi ottaa vauvan mukaan joko kurssitilaan tai hoitolan eteen nukkumaan tai voit tulla mukaan kurssille ilman vauvaa.

Kurssin vetäjänä toimii Anna Doepel, joka on koulutukseltaan osteopaatti D.O, koulutettu hieroja, RYT 200 joogaopettaja sekä STOTT Pilates ohjaaja. Lisäksi Anna on käynyt saksalaisen HELLER konseptin mukaisen Synnytyksen jälkeinen palautumisharjoittelu- koulutuksen. Anna on erikoistunut raskaana olevien, synnyttäneiden sekä vauvojen ohjaamiseen, valmentamiseen ja hoitoon.

OHJEET VARAUSTA JA MAKSUA VARTEN! 

 

Kurssin hinta: 120,00 eur joka sisältää 7 x 60 min tuntia harjoitusta. 

Minulle käyvät myös eazybreak, Smartum, Edenred ja epassi. Liikuntaedut maksetaan Sunnyvale  health oy:lle ja maksun suoritettua siitä tulee laittaa kuitti osoitteeseen info@sunnyvalehealth.fi.  Jos haluat maksaa lahjakortilla sinun tulee antaa seurantanumero ja mille summalle lahjakortti on kirjoitettu. Muistathan ilmoittaa minulle mikäli maksat osan kurssista tai kokonaan liikuntaseteleillä lahjakortilla osoitteeseen info@sunnyvalehealth.fi.

Kurssivarausta tehdessäsi toimi seuraavasti:

1. Varaa paikka haluamallesi kurssille ajanvarauksesta www.varaaheti.fi/organicspirit

2. Sinulle lähetetään lasku Holvista sähköpostiin, kun varaus on tehty

3. Mikäli haluat maksaa liikuntaeduilla tai lahjakortilla niin laita siitä minulle tieto varauksen tehtyäsi info@sunnyvalehealth.fi

Peruutukset tehtävä 7 päivää ennen kurssin alkua jolloin maksu korvataan kokonaisuudessaan takaisin. Jos et pääse osallistumaan kaikille kerroille voit korvata max kaksi kertaa muilla kursseillani mikäli on tilaa.

Lisätiedot info@sunnyvalehealth.fi

 

YKSITYINEN PILATES VALMENNUS

Yksityisessä pilates valmennuksessa kartoitetaan haastattelulla ensin mahdolliset ongelmat mihin halutaan harjoittelulla vaikuttaa ja synnyttäneillä raskaus ja synnytys huomioidaan harjoittelussa. Tämän lisäksi kehon kannattelu, ryhti sekä rangan liikkeet arvioidaan, jonka perusteella laaditaan harjoitusohjelma.

Raskaana olevilla tavoitteena on ehkäistä ryhtimuutokset ja vähentää siitä johtuvia selkäkipuja ja nopeuttaa palautumista synnytyksen jälkeen. Lisäksi lantionpohjanlihasten tila arvioidaan ja niiden harjoittelu toteutetaan tilanteen mukaisesti. Esimerkiksi liian tiukka lantiopohja lisää imukuppisynnytysten riskiä.

Synnyttäneillä tavoitteena on tukea äidin fyysisen tilan palautumista raskauden ja synnytyksen jälkeen jolloin lantionpohjan lihasten sekä syvien lihasten kunto on huono ja välttää siitä johtuvat ongelmat kuten suoran vatsalihaksen pysyvä erkauma, virtsan karkailu sekä kohdun laskeumaa. Oikein tehdyillä harjoitteilla voidaan vaikeakin diastasi saada kuriin. Usein synnytyksen jälkeen tuttu harjoittelu aloitetaan liian aikaisin jolloin liikkeet tehdään ilman kehon hallintaa ja tukea ja palautuminen vaikeutuu. Harjoittelun aloittaminen ei koskaan ole liian myöhäistä eli harjoituksesta on paljon hyötyä vaikka olisit ehtinyt jo eläkeikään.

Myös muilla kuin synnyttäneillä syvien lihasten sekä niveliä tukevien lihasten kunto voi olla huono kovasta urheilutaustastakin huolimatta, jolloin loukkaantumiset ja erilaiset vaivat haittaavat elämää. Esimerkiksi voimistelijoilla ja paljon dynaamista joogaa harrastavilla voi olla ongelmia kehon vakauttamisessa jne.

Suosittelen yksityistä valmennusta raskaana oleville, synnyttäneille ja kaikille niille, joilla ilmenee selkävaivoja tai muita tuki-ja liikuntaelinvaivoja. Harjoitus laaditaan yksilöllisesti jokaisen tarpeet ja elämäntilanne huomioon ottaen ja harjoituskertoja pidetään tarpeen mukaan. Mukaan saa lisäksi harjoitusohjelman, jolloin harjoittelua voi jatkaa kotona. Suosittelen käymään yksityistunnilla ennen ryhmävalmennusta jolloin saat harjoittelusta enemmän irti. Kysy yksityisestä valmennuksesta lisää Anna Doepelilta tai varaa aika suoraan ajanvarauksesta.

DUO – JA TRIOTUNNIT (2-3 hlö)

Mikäli haluat harjoitella pienessä ryhmässä jossa kuitenkin saat yksilöllistä valmennusta on duo – tai triotunti sopiva vaihtoehto. Voit koota itse oman ryhmän, jossa harjoituskertoja on valintanne mukaan. Kysy lisää duo – ja triotunneista Anna Doepelilta.

RYHMÄTUNNIT(4-8 hlö) Katso myös Pilates kurssi synnyttäneille!

Ryhmätunnit toteutetaan kurssimuotoisesti ja harjoitus on aina kaikille sama. Pilates kurssi synnyttäneille sekä mamma pilates toteutetaan pienryhmässä, jossa maximi on kuusi henkeä. Monille tunneista voi myös ottaa vauvan mukaan. Kurssit on yhteensä 7 kertaa ja mikäli et pääse mukaan kaikille tunneille, voit korvata tunnit seuraavalla kurssilla tai äiti-vauva tunneilla. Ryhmätunnille voi tulla kuka tahansa, joka haluaa vahvistaa keskivartalon hallintaa. Suosittelemme käymään ennen ryhmätunnille tuloa joko synnytyksestä palautuminen – kurssin tai yksityisessä pilates valmennuksessa, jotta saisit harjoituksesta enemmän irti. Näet alkavat ryhmätunnit ilmoitustaululta ja voit varata vakiopaikan haluamallesi ryhmään osoitteessa ph.annadoepel@outlook.com.

Osoite

Lauttasaarentie 17

00200 helsinki

Puhelin

Anna Doepel:

044 072 3912

Johanna Rinne:

040 741 2288

Hoitojen varaukset ja peruutukset ajanvarauksesta tai suoraan hoitajalle!

Email

Toimisto: info@organicspirit.fi

La ja Su toimisto kiinni.

 

Seuraa somessa