SYNNYTYKSESTÄ PALAUTUMINEN – KURSSI

Palautumisharjoittelu synnyttäneille on suunniteltu ja räätälöity tuoreille äideille heidän tarpeidensa ja kykyjensä mukaan. Synnytyksestä palautuminen kurssi pohjautuu HELLER konseptiin. Tunneilla harjoitetaan rauhallisesti, sekä oikeaoppisesti mm. lantionpohjan lihakset, syvät vatsa- ja selkälihakset sekä venytellään ja rentoudutaan. Jokaiseen tuntiin kuuluu pieni teoriaosa, sekä paljon hyödyllisiä vinkkejä, kuten oikean asennon löytäminen, imetysasennot, miten kannan ja nostan vauvaa, mitä teen, jos virtsa karkaa ja paljon muuta.

Vauvat ovat tervetulleita mukaan kurssille. Tunnin keskipisteenä saa kuitenkin olla äiti. Huomioimme tietenkin myös vauvat, mutta ensisijaisesti kyse on äidin palautumisesta, jaksamisesta ja hyvinvoinnista. Vauvatkin hyötyvät hyvinvoivasta äidistä.

 

Harjoittelun tavoitteena on: 

 • ennaltaehkäistä kohdun-tai virtsarakon laskeumia
 • Kehon tasapainon löytäminen
 • hengityksen syventäminen
 • selän jännitys- ja kiputilojen vähentäminen
 • kohentaa kehon hahmottamis- ja rentoutuskykyä
 • ergonomian parantaminen vauvaa imettäessä, kantaessa ja nostaessa
 • ennaltaehkäistä rektusdiastaasit (suorien vatsalihasten pysyvä erkaantuminen)
 • kohdun palautuminen synnytyksestä
 • virtsankarkailun ehkäiseminen
 • ruoansulatusvaivojen parantaminen
 • seksuaalisen nautinnon parantaminen
 • vauva-arjessa jaksaminen

Miksi palautumisharjoittelu on tärkeää synnytyksen jälkeen?

 Naisilla voi olla monenlaisia palautumisongelmia. Syynä voivat olla hankala synnytys, avustettu synnytys, monikkoraskaus, jne. Myös keisarileikkauksen jälkeen on hyvä osallistua. Lantionpohjanlihakset saattavat olla vaurioituneet, mikä taas vaikuttaa syvien ja stabilisoivien lihasten toimintakykyyn ja siten myös ryhtiin. Inkontinenssiongelmat ovat yksi yleinen oire lantionpohjan toimintakykyhäiriöistä. Oikeat harjoitukset edistävät myös synnytyksessä tulleiden haavojen ja repeämien paranemista. Liiallinen rasitus voi taas häiritä ja hidastaa paranemisprosessia. Sen lisäksi oikeaoppinen palautumisharjoittelu edistää kohdun palautumista, aktivoi pallean toimintaa ja vähentää veritulppariskiä.

Tule mukaan harjoittelemaan pienryhmissä (2-6 hlö) ja palautumaan raskaudesta! Voit aloittaa harjoitukset noin 3 viikkoa synnytyksen jälkeen. Aloittaminen ei koskaan ole liian myöhäistä! Tunnit muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, jossa jokainen tunti pohjautuu edellisellä tunnilla opittuun.

Kurssin vetäjänä toimii Anna Doepel, joka on koulutukseltaan Osteopaatti, Koulutettu urheiluhieroja, RYT 200 joogaopettaja sekä STOTT Pilates ohjaaja. Lisäksi Anna on käynyt saksalaisen HELLER konseptin mukaisen Synnytyksen jälkeinen palautumisharjoittelu- koulutuksen. Anna on erikoistunut raskaana olevien, synnyttäneiden sekä vauvojen ohjaamiseen, valmentamiseen ja hoitoon.

 

OHJEET VARAUSTA JA MAKSUA VARTEN! 

Kurssin hinta: 90,00 eur joka sisältää 5 x 60 min tuntia harjoitusta sekä kurssimateriaalin. Varaa paikka osoitteessa www.varaaheti.fi/organicspirit. Sinulle lähetetään ilmoittautumisen jälkeen lasku (HOLVI). 

Minulle käyvät myös eazybreak, Smartum, Edenred ja epassi. Liikuntaedut maksetaan Sunnyvale  health oy:lle ja maksun suoritettua siitä tulee laittaa kuitti osoitteeseen info@organicspirit.fi. Mikäli haluat maksaa paikan päällä liikuntaseteleillä tulee sinun maksaa kurssin hinnasta puolet tilille. Voit myös käydä maksamassa hoitolassa etukäteen koko kurssin hinnan. Jos haluat maksaa lahjakortilla sinun tulee antaa seurantanumero ja mille summalle lahjakortti on kirjoitettu. Muistathan ilmoittaa minulle mikäli maksat osan kurssista tai kokonaan liikuntaseteleillä lahjakortilla osoitteeseen info@sunnyvalehealth.fi

Peruutukset tehtävä 7 päivää ennen kurssin alkua jolloin maksu korvataan kokonaisuudessaan takaisin. Jos et pääse osallistumaan kaikille kerroille voit korvata max kaksi kertaa muilla kursseilla tai ohjaamillani viikkotunneilla mikäli on tilaa.

Lisätiedot info@sunnyvalehealth.fi

Osoite

Lauttasaarentie 17

00200 helsinki

Puhelin

Anna Doepel: 044 072 3912

Johanna Rinne: 040 741 2288

Hoitojen varaukset ja peruutukset ajanvarauksesta tai suoraan hoitajalle!

Email

Toimisto: info@organicspirit.fi

La ja Su toimisto kiinni.

 

Seuraa somessa